Olivier Willems wordt CEO van Baker Tilly

Persbericht

Baker Tilly, actief in audit, accountancy en bedrijfsadvies, kondigt met trots de benoeming aan van Olivier Willems als allereerste CEO van het bedrijf. De aanstelling van een CEO kadert in het groeitraject van de onderneming.  

Tijdens de recente vennotenvergadering werd Olivier Willems unaniem naar voor geschoven. Olivier Willems werkt sinds 2017 bij Baker Tilly. De laatste jaren was hij actief als Partner Corporate Finance en bestuurslid. Daarnaast staat hij binnen het internationale Baker Tilly netwerk aan het hoofd van de EMEA Corporate Finance-community.  

Olivier Willems zal in zijn nieuwe rol als CEO onder meer strategische initiatieven opzetten en instaan voor de implementatie van beslissingen vanuit de vennotenvergadering. Anderzijds blijft hij halftijds actief als Partner Corporate Finance binnen het bedrijf.  

Nieuwe stap in groeiverhaal  

Voor Baker Tilly is de aanstelling van een CEO een belangrijke mijlpaal in hun groei (ca. 50% op 3 jaar tijd). Het bedrijf sloot 2023 af met een omzet boven de 25 miljoen euro, bereikte de kaap van 200 medewerkers en opende een nieuwe vestiging in Waregem. Overigens is het dienstenaanbod de afgelopen jaren uitgebreid met ESG & Sustainability en een verdere verbreding van de juridische dienstverlening.  

Voor de nieuwe CEO zijn de prioriteiten om die groei verder te zetten duidelijk. “Het landschap en de sector waarin we ons bevinden zijn voortdurend in beweging op vlak van innovatie en digitalisatie. Bovendien zien we in de markt een gigantische consolidatiebeweging. Bij Baker Tilly blijven we echter overtuigd van het belang van een duurzame organische groei. We willen relevant en toonaangevend blijven en moeten daarom niet enkel in het bedrijf werken maar ook aan het bedrijf “, aldus Oliver Willems. 

Peter Weyers, Bedrijfsrevisor en Partner bij Baker Tilly, kijkt vol vertrouwen naar een toekomst met Olivier aan het stuur. “Met de ervaring van Olivier zijn we ervan overtuigd dat Baker Tilly een mooie toekomst tegemoet gaat. Deze benoeming laat ons toe om dezelfde kwaliteit te bewaren naar onze klanten en eigen medewerkers. Op die manier kunnen we zowel nationaal als internationaal onze continuïteit blijven garanderen.” 

Over Baker Tilly 
Baker Tilly is gespecialiseerd in accountancy, audit, fiscaal advies, juridisch advies, CFO-as-a-service, waarderingen, bedrijfsrapportering, bedrijfsoverdracht, familiale planning, successieplanning, HR consultancy services en ESG & sustainability. De groep heeft vestigingen te Aalst, Brussel, Gent (Melle), Luik (Soumagne), Mechelen, Waregem en Zele en telt 210 medewerkers.  

Baker Tilly heeft de nodige slagkracht voor een optimale dienstverlening via multidisciplinaire teams, maar is tegelijkertijd kleinschalig genoeg om persoonlijk maatwerk te bieden. De kwaliteit en de kracht van een internationale speler, én de persoonlijke aanpak en prijs van een lokale speler: dat is Baker Tilly. Baker Tilly België is lid van het Baker Tilly netwerk dat tot de tien grootste van de wereld behoort en actief is in accountancy, audit, consultancy en corporate finance. Het netwerk stelt 43.000 mensen tewerk en heeft 658 kantoren in 141 landen. 

Meer info over Baker Tilly:

www.bakertilly.be - www.bakertilly.global

Niet voor publicatie:

  • Perscontact: Olivier Willems, o.willems@bakertilly.be, 09 272 72 10