Elke KMO een CFO?

Vakartikels

Veel ondernemingen plukken de vruchten van de financiële en strategische knowhow van een financieel directeur of CFO. De aanwerving van een voltijdse en gespecialiseerde CFO is voor vele start-ups, scale-ups of familiale ondernemingen echter vaak nog een stap te ver. 

Specifiek voor deze ondernemingen bereidt Baker Tilly haar dienstenaanbod uit. Wij bieden u CFO-diensten aan volgens de behoeften van uw onderneming. Dit kan gaan van enkele uren per maand tot één of meerdere dagen per week of voor een bepaalde opdracht.

Met het “CFO-as-a-service”-concept biedt Baker Tilly u een team van specialisten aan op het gebied van accounting, tax, audit, legal, HR, IT en corporate finance, vertegenwoordigd door één financiële sparringpartner.

Digitalisatie boekhouding

Financiële cijfers vormen de ruggengraat van uw onderneming. Een goede en up-to-date boekhouding biedt inzicht in het succes van de onderneming en moet u ook toelaten tijdig op te sporen wat fout dreigt te lopen.

De digitale revolutie binnen de boekhouding is al een tijdje aan de gang. Steeds meer transacties kunnen automatisch in de boekhouding worden opgenomen. Dit levert tijdswinst op, zowel op het vlak van verwerking als van  beschikbaarheid van de informatie. Tegelijk kunt u hierbij enkele indirecte kosten én de ecologische voetafdruk van uw onderneming verlagen.

Als interim CFO analyseren we voor u welke financiële en administratieve workflows nog verder geautomatiseerd kunnen worden. We beperken ons niet enkel tot advies, maar volgen samen met u de implementatie op.

Vanuit deze goed georganiseerde en geautomatiseerde boekhouding en rapportering vormt de interim CFO van Baker Tilly uw financiële sparringpartner op topniveau.

Bedrijfsrapportering

Elke ondernemer die op een verantwoorde manier wil besturen en zijn onderneming wil laten inspelen op nieuwe opportuniteiten, heeft een duidelijk inzicht nodig in de financiële en operationele gegevens.

Als interim CFO nemen we alle beschikbare financiële en operationele gegevens grondig onder de loep en verwerken we deze data in een heldere rapportering en budgettering, eventueel per afdeling of productgroep.

Voor de automatisatie en visualisatie van de bedrijfsrapporten en KPI’s gebruikt Baker Tilly de dashboardingsoftware van Emasphere.

Eén ding is alvast duidelijk: een duidelijke bedrijfsrapportering laat ondernemingen groeien!

•    Maak via een goede organisatie en gepaste automatisatie van uw complexe en lastige boekhouding een efficiënt en eenvoudig te begrijpen analyse-, beleids- en beslissingsinstrument. 

Efficiënt beheer liquiditeiten

In een onderneming komt er geld binnen en gaat er geld buiten. Twee tegenovergestelde financiële stromen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn én bepalend zijn voor de continuïteit van de onderneming. Bedrijven kunnen gezond zijn, maar toch financiële problemen kennen.

Als interim CFO beantwoorden we uw vragen in de bedrijfsrapportering, zoals: wat heeft de onderneming de afgelopen periode aan geld gegenereerd? Hoe evolueerde dit in vergelijking met vroegere periodes? Waar ging het geld naartoe? 

Cash flow, vermogensstromen, bedrijfskapitaalbehoefte, nettoschuldpositie,… zullen voor u geen geheimen meer vormen.

Wij gaan ook na of het proces van levering over facturatie tot inning van  klantenvorderingen efficiënter kan verlopen.

Onze nieuwe “CFO-as-a-service”-dienstverlening bezorgt uw onderneming financieel strategische expertise!    

Meer weten?

Als klant van Baker Tilly kunt u contact opnemen met Steven Meyvaert, Partner / Bedrijfsrevisor & Erkend Boekhouder, Kris Tackaert, Director / Accountant & Belastingconsulent of uw dossierverantwoordelijke.
Nog geen klant? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.